Δημιουργία ιστοσελίδας δωρεάν

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας δεν είναι πλέον πολύπλοκη ή χρηματικά ακριβή υπόθεση. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, που υπήρχαν λίγες εταιρείες για κατασκευή ιστοσελίδας – και όλες επί πληρωμή – πλέον υπάρχουν δεκάδες εργαλεία ώστε να κατασκευάσετε δωρεάν τη δική σας ιστοσελίδα!

Πάμε να δούμε όμως πως μπορείτε να έχετε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, εντελώς δωρεάν, μέσα σε λίγη ώρα!

Πρόγραμμα για κατασκευή ιστοσελίδας

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα ώστε να φτιάξετε εντελώς δωρεάν την ιστοσελίδα σας. Είτε αυτά αφορούν online software(θα αναλύσουμε παρακάτω) είτε αφορούν offline πρόγραμμα όπως είναι το dreamweaver και άλλα προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων – περισσότερο στατικών.

Σ’αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε περισσότερο με τις online επιλογές που έχουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε εντελώς δωρεάν ένα site.

Τι θα χρειαστούμε για τη δωρεάν κατασκευή του site μας

Πέρα από τα προγράμματα κατασκευής που είναι δωρεάν – τα online sitebuilder ή δυναμικά cms όπως το wordpress – θα χρειαστούμε ένα πακέτο φιλοξενίας web hosting το οποίο να μας παρέχει όλα τα παραπάνω εργαλεία. Το πακέτο hosting καλό είναι να μην προέρχεται από κάποιον πάροχο δωρεάν, καθώς το δωρεάν hosting δεν είναι αξιόπιστο και μόνο προβλήματα θα σας δημιουργήσει.

Επιλέγουμε έναν ποιοτικό, Ελληνικό, πάροχο web hosting ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο καθώς και να εκμεταλλευτούμε αρκετά πλεονεκτήματα που μας παρέχει μια ελληνική εταιρεία webhosting όπως γρήγορες ταχύτητες, καλύτερο seo λόγω Ελληνικής ip, κ.α.

 

Ποιο web hosting άρα να επιλέξω;

Οι δοκιμές που έχουμε κάνει καθώς κι αυτό το άρθρο, είναι βασισμένα πάνω στην εταιρεία hosting TOPHOST. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μεγαλύτερη σε απόλυτο αριθμό λογαριασμών hosting accounts στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια επαγγελματική εταιρεία με πολύ καλό support και άπειρα εργαλεία ώστε να φτιάξετε δωρεάν ιστοσελίδα.

Δείτε τα πακέτα της εταιρείας και επιλέξτε αυτό που αρμόζει στις δικές σας ανάγκες – αυτό θα είναι και το μοναδικό έξοδο που θα έχετε για την ιστοσελίδα σας. Ένα πακέτο hosting και το domain σας. Τα εργαλεία για την κατασκευή του site σας είναι εντελώς δωρεάν!

 

Κατασκευή ιστοσελίδας δωρεάν

Αφού έχετε αγοράσει το πακέτο hosting, τώρα έχετε 2 επιλογές για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Είτε θα φτιάξετε μια δυναμική ιστοσελίδα με βάση το WordPress, την νο1 πλατφόρμα για δυναμικά sites και blogs (και όχι μόνο καθώς πάνω στο wordpress είναι χτισμένα και αρκετά eshops, magazines, κ.α. sites) ή θα φτιάξετε μια στατική παρουσία της εταιρείας σας με βάση το sitebuilder της εταιρείας Tophost.

Εάν απλά θέλετε να έχετε μια ιστοσελίδα για να παρουσιάζετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, επιλέξτε να φτιάξετε μια δωρεάν ιστοσελίδα με το online sitebuilder. Εάν θέλετε να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο και να προσθέτετε κείμενα και φωτογραφίες καθημερινά, θα φτιάξετε την ιστοσελίδα σας με βάση το wordpress.

 

Κατασκευή site δωρεάν με sitebuilder

Στον πίνακα ελέγχου Plesk θα βρείτε του sitebuilder. Το επιλέγετε και αμέσως κατευθύνεστε στο περιβάλλον του κατασκευαστή ιστοσελίδων. Εκεί, βήμα βήμα, θα φτιάξετε τη δική σας ιστοσελίδα από το μηδέν. Δε χρειάζεται να έχετε καθόλου γνώσεις προγραμματισμού – αρκούν βασικές γνώσεις υπολογιστή! Μέσα από τον οδηγό θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε φωτογραφίες, να γράψετε τα κείμενά σας καθώς και να προσθέσετε λογότυπα και άλλα στοιχεία για την εταιρεία σας!

Με αυτόν τον εύκολο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ιστοσελίδα μόνος σας δωρεάν και να την έχετε online μέσα σε 30’!

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος και δεν κοστίζει – παρά μόνο η –απαραίτητη- αγορά του πακέτου hosting!

Δημιουργία ιστοσελίδας σε wordpress – δυναμικό website

Πέρα από την στατική δημιουργία ιστοσελίδας, υπάρχουν και τα δυναμικά websites που εκεί οι πληροφορίες ανανεώνονται πιο συχνά, μέσα από έναν ειδικά διαμορφωμένο πίνακα ελέγχου του cms. Εδώ θα πρέπει να έχετε μερικές – βασικές – γνώσεις ή να έχετε όρεξη για αρκετό διάβασμα.

Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το wordpress και παρέχεται εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε με ένα κλικ μέσα από τον πίνακα ελέγχου της εταιρείας TOPHOST που σας προτείναμε πιο πάνω.

Μόλις κάνετε εγκατάσταση το wordpress, ξεκινάει και η διαδικασία για την δημιουργία ιστοσελίδας από το μηδέν, μέσα από ένα online πρόγραμμα.

Μόλις συνδεθείτε στο admin panel του wordpress, θα πρέπει να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους όπως όνομα ιστοσελίδας, περιγραφή (για τις μηχανές αναζήτησης),κ.α.

Έπειτα, θα κατευθυνθείτε στο Appearance και από εκεί θα επιλέξετε ένα δωρεάν theme/template για την ιστοσελίδα σας – πως θα φαίνεται δηλαδή το site σας.

Μόλις ολοκληρώσετε κι αυτό το βήμα, το επόμενο είναι να ρυθμίσετε τις κατηγορίες και τις σελίδες σας. Από το μενού PAGES μπορείτε να προσθέσετε τις σταθερές σελίδες της ιστοσελίδας όπως «Αρχική», «Προϊόντα», «Υπηρεσίες», «Επικοινωνία», κ.α.

Στο μενού POST μπορείτε να γράφετε στο blog σας, όπως καθημερινές προσφορές, νέα της εταιρείας, νέα προϊόντα κ.α.

Με λίγο ψάξιμο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία ιστοσελίδας σε wordpress – μια δυναμική πλατφόρμα που θα σας δώσει πολλά περιθώρια να εξελιχθείτε και να φτιάξετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα με μηδενικό κόστος!

 

Ανακεφαλαίωση

 Για τη δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας θα χρειαστείτε ένα πακέτο web hosting, καθώς και να χρησιμοποιήσετε είτε το δωρεάν sitebuilder της εταιρείας(εφόσον το παρέχει – η εταιρεία που σας προτείνουμε το παρέχει ΔΩΡΕΑΝ) ή αλλιώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress που προτείνεται για δυναμικά websites, portals και blogs.

Πακέτο web hosting σας προτείνουμε να αγοράσετε από την αξιόπιστη και νο1 εταιρεία στην Ελλάδα: TOPHOST (δείτε πληροφορίες εδώ)

CMS για δυναμικό website : WORDPRESS

Πρόγραμμα για στατική ιστοσελίδα: Το online sitebuilder της TOPHOST ( δωρεάν ).